Tipy na zahřátí těla i duše

Podzim klepe na dveře a s ním přicházejí i kratší a chladnější dny. Za tmy vstáváme a za tmy chodíme spát. Zima se nám zavrtává pod kabát a čím dál tím častěji máme ledové ruce a tváře. O to příjemnější je pak dojít z práce domů do tepla. Jak se zahřát?

podzim

Dnes už jsou na trhu chytré věcičky, které si můžete sami nastavit na vámi požadované parametry a zajistit si tak komfort již od vstupních dveří v jakoukoliv hodinu. Jedna z takových věciček je pěkně popsána na . Existují však i jiné způsoby pro navození pocitu tepla a pohody.

Někteří lidé nedají dopustit na krby. Ať už ty klasické na tuhá paliva, tady však pozor na nepořádek, tak i ty dnešní plynová či jinak poháněná tepelná tělesa. Všechny navozují pocit útulného domova. Plápolání ohně je velmi příjemným zpestřením ve chmurných šedivých dnech. A navíc oheň nejen zahřeje, ale i rozsvítí celou místnost. Ušetřit se tak dá i za elektřinu. Před Vánocemi ideální.
Další variantou je stará osvědčená klasika. Hodit sebou na pohovku, zachumlat se do tlusté deky a pít nějaký teplý nápoj.

skořice

Dobrým šálkem horké čokolády ještě nikdo nepohrdl. Tu si buď můžete zakoupit v instantní podobě v obchodě nebo si vytvořit doma vlastní produkt. Stačí k tomu tabulka hořké čokolády, smetana nebo mléko a trochu kukuřičného škrobu. Vše zahřejte na plotně a dobře promíchejte.

krb

Další možností je dobré vydatné jídlo z potravin zahřívající naše tělo. Takový pokrm by měl obsahovat buď nějakou pálivou chilli papričku, zázvor či skořici. Luštěniny jsou také známé svými zahřívacími schopnostmi. Taková kaše z jáhel, pohanky či ovesných vloček vás po ránu příjemně nastartuje. Takovým plusem u těchto jídel je i to, že správně zahřáté tělo netouží tolik po sacharidech. To ocení především dámy. Ten, kdo neholduje zrní a semínkům, si prokáže stejnou službu pořádným biftekem nebo čerstvou rybou.